Trajtime, Fakte, Informacione 2011

Një trajtim i hollësishëm, hap pas hapi në një tutorial të duhur për të bërë të mundur formatimin me sukses të kompjuterit me Windows 7.

Një trajtim prej 12 faqesh i realizuar nga unë me kujdes të veçantë, i vjen në ndihmë të gjithëve që së paku kanë një llogari në Facebook.

Në këtë artikull kam trajtuar  Komponentin e Privatësisë, një çështje e shumë përfolur dhe një problem serioz për ne, Gjëra që nuk i keni ditur më parë për Facebook, etj.

Madje ky artikull ka shumë vlerë pasi kam trajtur disa problematika  më serioze të këtij rrjeti social, dhe e thënë shkurt do ju vlejë.

Ky është artikulli, si mëposhtë

Kuriozitete, ngjarje të rralla

Fjalë të Urta

Kuriozitete

Fraza dashurieHumor –

Barcoleta

Thënie filozofike

Published in: on Janar 3, 2011 at 7:38 pm  Comments (3)  

Përshëndetje të gjithëve!Informacione,galery!

Kohe te veshtira;

Welcome to Ardit Muça’s link!

ardit.muca@yahoo.it

Dua t’ju them te gjitheve qe nepermjet ketij linku synoj qe te realizoj nje bashkepunim reciprok me te gjithe ata qe kane nevoje dhe e shohin te arsyeshme qe te bejne dicka ndryshe nga ajo qe jane mesuar te degjojne e shohin cdo dite. Per kete do shfrytezoj eksperiencen time si ekonomist i pergjithshem dhe eksperiencen kompjuterike qe kam, dhe pa lene pa permendur edhe aftesite profesionale qe kam fituar gjate viteve.
Kushdo qe ka nevoje per ndihme ne fushen e ekonomise dhe ne ate te informatikes dhe kompjuterikes i lutem te mos ngurroje por te me shkruaje ne adresen e meposhtme te e-mailit: 

ardit.muca@yahoo.it

Gjithmone jemi te paret, jemi ketu per te ecur perpara.

Ju lutem bashkohuni me mua qe t’a cojme Shqiperine atje ku e meriton. Ua them une me bindje te plote qe vetem ne te rinjte mund ta realizojme nje gje te tille. Shume gjera duhen rregulluar dhe duhen patjeter njerez ambicioz dhe energjik. Kush ka nje mision, nje ide, nje objektiv dhe  edhe nese ka ndonje paqartesi te mos nguroje por te me shkruaje ne adresen e meposhtme te e-mailit:

ardit.muca@yahoo.it

Qellimi im eshte nje orientim praktik dhe  real.

Me respekt Ardit Muça

Ne vijim nje bllok skedaresh vjen falas per te gjithe. Aty to te mund te gjeni informacione nga me interesante dhe pse jo mund t’ju ndimojne se tepermi.

Shkarkimi eshte shume i thjeshte, Por gjithsesi, ju lutem perdoreni informacionin ne konfidence te plote.

Zhvillimi i Internetit: njerëzimi do të jetojë në realitet virtual

Interneti mbushi plot 40 vjet të jetës së tij. Kjo shpikje e madhe është bërë tani një gjë fort e domosdoshme, pasuri shoqërore pa të cilën nuk mund ta perceptojnë dot jetën e vet qindra miliona njerëz. Ndërsa shkencëtarët paralajmërojnë se në qoftë se zhvillimi i Iternetit do të vazhdojë me ritme të tilla po kaq të vrullshme, në një kohë të afërt ne nuk do të jemi më në gjendje të dallojmë se ku është jeta reale dhe ku ajo virtuale. Kur në vitin 1957 Bashkimi Sovjetik lëshoi satelitin e parë artificial të Tokës në botë, Ministria e mbrojtjes e SHBA-s e pa të arsyeshme që të krijojë në rast shpërthimi të ndonjë lufte një sistem të sigurt transmetimi të informacionit. Në vitin 1969 shkencëtarët amerikanë sintetizuan me shumë sukses dy kompjutera — kështu lindi rrjeti ARPANET. Por me përmasa të gjera “rrjeti mbarëbotëror” filloi të zhvillohet vetëm në vitin 1991. Rusia hyri në këtë rrjet 3 vite më vonë: në vitin 1994 u duk domeni kombëtar ru. Është mjaft interesant fakti, se njëri nga pionierët e parë të runet-it u bë kompozitori rus Aleksandër Shulgin. Ai krijoi “show-biznes site” e parë në Rusi për këngëtaren Valeria, kurse në fund të viteve 90-të ai lançoi edhe internet-albumin e vet të parë. “Nuk është fort e largët ajo ditë kur njeriu do të bëhet pjesë përbërëse e new media, — shprehet me bindje të plotë Aleksandër Shulgin: “New media space është pikërisht ajo hapësirë kur njeriu vetë mund të krijojë, të ruajë dhe të njoftojë informacionin. Ajo është po aq e pakufijshme si dhe vetë kozmosi… Në të ardhmen Interneti do të bëjë një hop kolosal. Do të zhvillohet bota paralele në pamjen, formën e simboleve e heronjve krejtësisht realë. Do të ndodhë konvergjenca e TV me mediat e formatit digital. Mbetjet e mediave tradicionale do të shkrihen me new median. Njerëzit do të mund të marrin pjesë në filma, reality show. Do të arrijë zhvillimi deri në atë pikë saqë do të transmetohen jo vetëm figurat vizuale, por edhe ndjesitë e të nuhaturit dhe të shijes. Mjedisi virtual do të jetë i pafund për nga vëllimet dhe mundësitë e veta. Dhe për një kthesë të tillë rrënjësore në zhvillimin e ngjarjeve ekzistojnë të gjitha premisat. Teknologjitë e larta po zhvillohen me një shpejtësi kaq të madhe sa që tashmë pas 5 vjetësh Interneti do të dalë në një nivel cilësisht të ri. Siç bëri një shaka mjaft të goditur eksperti i revistës Wired Magazine: “Rrjeti i së ardhmes do të jetë i veshur me kimono japoneze, do të fjasë me akcent indian dhe do të rezatojë seksapilitet brazilian”.

Ekonomia boterore gjithmone e me teper po merr nje forme shume te theksuar dinamike. Dihet qe cdo zhvillim ekonomik dhe cdo ndryshim ne kontrollin ekonomik boteror influencon menjehere dhe ne kontrollin absolut qe kane shtetet mbi pjesen tjeter te botes. Te studiosh se si leviz deh zhvillohet ekonomia boterore eshte gati e pamundur por me ndihmen e informacionit mund te arrijme gjithcka:

BE: hetim antidumping

BE shpalli mbi fillimin e hetimit me përmasa të gjera antidumping në lidhje me eksportin kinez në Europë. Kësaj here fjalë bëhet mbi modemët, me ndihmën e të cilëve sigurohet aksesi pa kabllo në Internet. Përfaqësuesi i Ministrisë së Tregtisë të Republikës Popullore të Kinës vuri në dukje në lidhje me këtë fakt, se vendosja e sanksioneve mbrojtëse në BE përkatësisht këtij malli do të prekë rreth 1000 ndërmarrje kineze dhe dëmi i shkaktuar nga kjo masë vlerësohet në më tepër se 4 miliardë dollarë.

Skedare te rendesishem te ngarkuar me poshte:

Published in: on Korrik 2, 2010 at 8:12 pm  Lini një Koment  
Tags:

Miresevini ne kete faqe te suportuar nga Ardit Muça. Gjithcka qe ju duhet dhe ju sherben realisht!

Kushdo qe ka nevoje per ndihme ne fushen e ekonomise dhe ne ate te informatikes dhe kompjuterikes i lutem te mos ngurroje por te me shkruaje ne adresen e meposhtme te                  e-mailit:

ardit.muca@yahoo.it

Dhe, jo vetem kaq por ne kete faqe do te gjeni nje galeri te pafund informacioni qe une po e paraqes ne formen e skedareve dhe ju mund te keni akses fare thjeshte thjesht klikoni  te emri i skedarit perkates qe eshte i shoqeruar me fjalen shih dhe do ju hapet nje faqe tjeter me pas perseri klikoni te emri i skedarit dhe perfundimisht do te hapet.

Prsh:

Lexoni skedarin e meposhtem, ju siguroj qe do mahniteni, nuk ua pret mendja cfare eshte i afte te bej nje virus kompjuterik, mund t’ju vrase:

Informacioni i meposhtem  eshte shume  i rendesishem dhe ju siguroj qe te gjittheve do ju ndihmoje sadopak.

Kontabiliteti; Gjithcka per nje ekonomist ose financier sidomos!

Gjithcka rreth kontabilitetit dhe programeve financiare qe jane momentalisht ne treg dhe perdoren nga te gjitha bizneset. Jo vetem kaq  por nje ere ndryshimi ka filluar ne programacionin dhe manaxhimin e firmave ne baze te softwreve inovative qe jane mne treg por kujdes mos u genjeni se vetem pak jane ata qe e kane cilesine e duhur. Per gjithcka mund te me kontaktoni (ardit.muca@yahoo.it)  dhe ju siguroj nje zgjidhje optimale qofte persa i perket programeve per manaxhim biznesesh por jo vetem kaq, cdo kush qe ka nje vend pune ne nje firem duhet me patjeter te kete njohuri te mjaftueshhme ne fushen e kontabilitetit dhe te manaxhimit.

Per cdo gje me kontaktoni (ardit.muca@yahoo.it),

Materiale te vlefshme:
Published in: on Maj 30, 2010 at 12:25 am  Lini një Koment  

ARDIT MUÇA, Lider of IT and Economi

Informimi Teknologjik është term me të cilin përfshihen të gjitha teknologjitë që përdoren për krijimin, përpunimin, ruajtjen, transmetimin, këmbimin dhe përdorimin e informacioneve në të gjitha format e saj, siç janë: shënimet e biznesit, bashkëbisedimet gojore, fotografitë, pikturat, prezantimet video dhe format tjera, duke përfshirë edhe ato ende të pa krijuara. Kështu i definuar, ky term më së miri integron elektronikën, telekomunikacionin (telecommunications), informatikën (informatics), Internetin dhe mediumet (media), kurse mund të përdoret në njëjës dhe shumës.

Information tecnology (Shih)

Lakorja e inflacionit ekonomik

Ekonomia – ky term rrjedh nga greqishtja e vjetër nga fjala οἶκος [oikos], dhe do të thotë “shtëpi, tempull, kamp, hallë” dhe fjala νόμος [nomos], që do të thotë zakon, rregull, konventë që fjalë për fjalë don të thotë “rregull shtëpiak.”

Ekonomia është një shkencë shoqërore që merret me studimin e prodhimit, shpërndarjes dhe konsumit të të mirave dhe shërbimeve. Ndryshe, ekonomia njihet si shkencë e cila studion të gjitha marrëdhëniet që zhvillohen gjatë një procesi ekonomik, qofshin ato mes qenieve njerëzore, qenieve njerëzore dhe mjeteve të prodhimit apo qenieve njerëzore dhe politikave të prodhimit.

Përkufizimi i i mësipërm është një nga shumë definicionet e formuluara nga ana e ekonomistëve eminentë botërorë. Tërësia e marrëdhënieve në prodhim që i përgjigjet një shkalle të caktuar të zhvillimit të forcave prodhuese në një rend shoqëror.

Një përcaktim ekonomik nga një përcaktim tjetër ndyshon në varësi të periudhës se kur është bërë apo edhe nga studiuesi (sipas qasjeve) që ka bërë atë përcaktim.

Ardit Muça/ Ju ndihmon te pergatitni nje CV/ (Shih)

Published in: on Maj 27, 2010 at 10:03 pm  Lini një Koment  

Interneti, Rreziqet dhe si mund te mbrohemi……

ATA JANË MIDIS NESH
Shumëllojshmëria në mesin e programeve që shkaktojnë dëme ka çuar në konfuzion në emrat që përdoren për ta. Virus, i cili zakonisht dëgjohet sot janë të zakonshëm me manifestim të dobët të parazitëve. Në Anglisht gjejmë emrin e malware, që do të thotë një program me qëllim të keq.

Faqe zbavitese dhe erotike me përmbajtje ilegale të paligjëshme,janë mbëledhës tipik të spyware dhe adware programe.Çdo përpjekje për të gjetur veten në zona të tilla,duhet të kushtëzohet me kujdesin maksimal.

Siguria në web, ja fjalët kurth të rrjetit:

Image

Ndodh shpesh që gjatë udhëtimit në internet, bashkë me shkarkimet e kryera, kompjuteri ynë të marrë virus. Kompania amerikane, lider e prodhimit të antiviruseve, McAfee, hartoi një listë të fjalëve, që pasi futen në motorin e kërkimit, sipas gjasave të shumta të çojnë në një tjetër faqe web ku të pret në fakt një kurth informatik.

Në krye të kësaj liste qëndron fraza “free music downloads”. Pasi e kemi futur këtë frazë në motorin e kërkimit mundësitë që udhetimi në internet të na çojë në një kurth që do të infektonte me virus kompjuterin tonë ose qe do të na çonte drejt një mashtrimi online janë 20%. Kjo frazë pasohet më pas nga shprehjet “wallpapers” (17,8%) dhe “game cheats” (16,3%). Kjo të paktën përsa i përket Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Sipas studimit të kryer shkalla e rrezikut dhe fjalët më të rrezikshme ndryshon në bazë të vendit nga ku kryhet kërkimi.

Në tërësi kërkimi mori në studim 2600 fjalë kyç, më të përdorurat në 5 motorat e kërkimit, Google, Yahoo, Live, Aol e Ask, dhe analizoi përmbajtjen e  413.000 faqeve të internetit. Rezultatet u ndanë edhe në bazë të kategorive nga ku rezultoi se kategoria që shfaq më shumë rrezik është ajo e “screensavers”, “free games”  dhe “work from home”.

Megjithatë, kompania McAfee, paralajmëron lexuesit për faktin se situata e paraqitur nga studimi nuk është e destinuar të qëndrojë e tillë për një kohe të gjatë pasi “gjahtarët” e internetit janë gjithnjë të gatshëm të vendosin kurthe të reja aty ku e dinë se viktimat do të shkojnë më së shumti.

“Buton paniku” për sigurinë e femijeve ne internet

Në ditët e sotme është diçka normale që edhe fëmijët të hyjnë në rrjetet e komunikimit social në internet si Facebook, Bebo dhe  Myspace. Por rreziqet për fëmijët në internet  janë diçka reale. Në Britani, një shoqatë që merret me sigurinë e fëmijëve në internet ka ndërmarrë një fushatë, në qendër të së cilës është instalimi i një butoni të posaçëm në faqet e internetit, i ashtuquajtur buton i panikut, i cili funksionon njëlloj si një sinjal alarmi në një shtëpi që grabitet. Ministria e Brendshme  Britanike  po kërkon tani që ky buton të vendoset edhe në Facebook, që është rrjeti  më i madh i komunikimit social në internet. Kjo është faqja e dytë më popullore në internet  pas Google. Ndërsa në Shtetet e Bashkuara ajo ia kalon faqes Google për nga numri  i vizitorëve. Facebook tha javën e kaluar se po shikon mundësinë që ta instalojë këtë buton në disa faqe të sistit të saj britanik.

Kujdesni qe mos te hapni asnje porosi me fajllin e bashkangjitur te quajtur “Invitation” pa dallim se kush ja ka derguar, eshte virus qe hap Olimpic Torch i cili “djeg” te tere hard diskun C te kompjuterit tuaj.
Ky virus do te pranohet nga dikush qe ka e-mail adresen tuaj ne listen kontaktuese te saj/tij, kjo eshte pse ju duhet ta dergoni kete e-mail te te gjithe personat qe ju kontaktoni.
Eshte me mire te pranoni kete porosi 25 here se sa te te pranoni virusin dhe ta hapni. Nese ju pranoni e-mail-in e quajtur “invitation”, mendime (ide) te derguar nga shoket,mos t’i hapni dhe ta mbyllni kompjuterin menjehere. Ky eshte virusi me i keq, i njohur nga CNN, eshte klasifikuar nga Microsoft si virusi me destruktiv ndonjehere.
Ky virus eshte zbuluar dje nga McAfee, Symantec dhe ende nuk ka ndonje mendim per zgjidhjen e tij. Ky virus thjeshte shkaterron Zero Sector-in te Hard Disc-ut, ku informatat vitale mbahen.

Virusi Win32/Tanatos

Hapi i pare:
Shkarko Win32-Tanatos-Remover
Hapi i dyte:
Pasi ta keni shkarkuar shkeputuni nga Interneti, hiqni kavon ose fikni modem.
Hapi i trete:
Vazhdo me skanimin e kompjuterit me Win32/Tanatos Remover
Hapi i katert:
Pasi te kete mbaruar skanimi, rinisni kompjuterin dhe Azhorno AVG Antivirus.
Hapi i verifikues:
Pasi te keni azhornuar antivirusin, beni skanim me AVG dhe me programi Win32/Tanatos remover qe te sigurohesh qe gjithça eshte fshire.
Hapi Final:
Rekomandoni www.lirenti.com dhe miqeve tuaj!
Kujtohuni te beni updates shpesh here antivirusit tuaj

Dhe se fundi disa skedare qe permbajne informacin te jashtezakonshem, ne se mundeni mund t’i lexoni dhe ju siguroj qe ju vlejne se tepermi dhe per me teper ka gjera interesante saqe edhe mund te habiteni:

Published in: I pakategorizuar on Maj 21, 2010 at 8:40 pm  Comments (3)  

.AL Domain Names

.AL Domain Names Fast Registration, Brand domain protection, Free DNS. 100% Ownership of your .AL domain. No restrictions. Until €6.66/yr, Register Now! Search through hundreds of domains starting from just €6.66/yr! We encourage you to start your web hosting experience with us by entering the domain name you want to register, transfer or […]

via .AL Domain Names — .AL domain, Hosting, Faqe interneti, çertifikata SSL

Published in: I pakategorizuar on Janar 15, 2017 at 9:47 pm  Lini një Koment  

Free SSL Certificates

Free SSL Certificates Tired of expensive Certificates? We are! Best & Cheapest SSL Certificate Provider in Albania. A value price. Now we offer Comodo and Rapid SSL, 90 Day Free! Starting at €4/yr, Order Now! Free SSL certificates with renewal process each 30-days (Rapid Free SSL Certificate) or 90-days (Comodo Free SSL Certificate) is […]

via Free SSL Certificates — .AL domain, Hosting, Faqe interneti, çertifikata SSL

Published in: I pakategorizuar on Janar 15, 2017 at 9:45 pm  Lini një Koment  

–22% OFF for our Linux SSD Powerful Web Hosting Packages

We are with you every step, get started easily! Now we offer –20% OFF for our Linux SSD Powerful Web Hosting Packages; STANDARD PACKAGE, PROFESSIONAL PACKAGE, PREMIUM PACKAGE & ULTIMATE PACKAGE! Just use our Promotion Code: SSDHOSTOFF This Discount Expiry at January 01, 2017. We are always here for you. Any question you have will be answered and every wish […]

via We are with you every step, get started easily! — .AL domain, Hosting, Faqe interneti, çertifikata SSL

Published in: I pakategorizuar on Janar 15, 2017 at 9:43 pm  Lini një Koment